Till dig som patient:
Stanna hemma om du har symtom 

Det är viktigt att du som är i behov av psykiatrisk vård får den. På WeMind följer vi utvecklingen kring covid-19 och anpassar oss efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Våra mottagningar håller öppet som vanligt. Situationen kan dock innebära förändringar för dig som patient.

Om du har symtom

Det är viktigt att du stannar hemma om du har förkylning, halsont, hosta, feber eller illamående / diarré. Detta gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Efter att du har blivit frisk bör du stanna hemma ytterligare två dygn. Detta för att minimera smittrisken.

Det är viktigt att du får din vård ändå. Vi försöker i första hand att genomföra besöket som planerat över telefon eller videosamtal. Ring din mottagning för att omboka besöket till distanskontakt. I andra hand ombokar vi besöket. Om besöket måste avbokas sent på grund av symtom så utgår ingen patientavgift.

Besök över telefon och videolänk

Vissa besök kan ombokas till telefon eller videosamtal på grund av att din behandlare arbetar hemifrån med milda luftvägssymtom. Du blir i så fall informerad på förhand. Vi värnar din patientsäkerhet och sekretess lika mycket vid distansbesök som vid besök på mottagningen.

Om du är orolig

Många med ångest och oro blir extra påverkade av nyhetsrapporteringen kring corona. Om möjligt är det viktigt att du fortsätter din behandling som vanligt. Ta upp dina farhågor med din behandlare.

Om oron för att ta sig till mottagningen är för stark, kontakta mottagningen för att omboka inbokade besök till telefon eller videosamtal. Det är viktigt att du inte avslutar behandlingskontakten utan att ha rådgjort med din behandlare.